הספר מראה שבחברות "נחמדות" יש תחלופת עובדים נמוכה, עלויות גיוס עובדים נמוכות, ויעילות גבוהה יותר. אנשים נחמדים חיים יותר זמן, הם בריאים יותר והם מרוויחים יותר כסף. בניגוד למה שחושבים, נמחדות אינה מצביעה על חולשה.
מחברות הספר ממחישות את כוחה המפתיע של הנחמדוּת בסדרת דוגמאות אמיתיות, מזירת העסקים ומחייהן האישיים. והחשוב מכול, הן מציגות תוכנית פעולה הסוקרת מגוון רחב של תחומים: מיצירת רושם חיובי, דרך המתקת העִיסקה לצד השני ועד להפיכת אויבים לבעלי-ברית. הספר מלא בהשראה ובהצעות איך להזניק את הקריירה שלכם ולהרחיב את השפעתכם במקום העבודה. הוא עומד לשנות את דרך חייכם ועבודתכם.
מחברות הספר: קפלן ת'יילר ורובין קובל מזמינות אתכם להצטרף ל"קהילה הנחמדה" באתר www.thepowerofnice.com. כחברים ברשת מיוחדת זו, תוכלו להיבחן בראשונה על רמת הנחמדות שלכם, לחלוק סיפורי נחמדוּת משלכם, להשפיע על הדירוג השבועי בנושא "נחמד או לא", ולהתקדם מעבר לדפי כדאי להיות נחמד.
"קריאה בכדאי להיות נחמד תשפר פשוט כל תחום ותחום בחייכם, על דברתי." ג'יימס פטרסון, מחבר מותחנים רבי-מכר, לשעבר מנכ"ל חברת הפרסום ג' וולטר תומפסון בצפון אמריקה
"אני תמיד מעדיף לעשות עסקים עם אנשים שאני מחבב ושמתנהגים אלי יפה. אם אתם רוצים לגלות את הכוח המפתיע של הנחמדות, קראו את הספר הזה, שננו אותו והשתמשו בו. לא תצטערו על כך." דונלד טראמפ
לינדה קפלן תיילר היא מנכ"ל קבוצת קפלן-תיילר ומנהלת מחלקת הקריאייטיב בקבוצה, ורובין קובל היא נשיאת קבוצת קפלן-תיילר. החברה מדורגת כאחת מסוכנויות הפרסום מהירות-הצמיחה בארצות-הברית, בעלת מחזור של יותר ממיליארד דולר. קפלן-תיילר וקובל כתבו יחד את רב-המכר האמריקני זבנג!
בעיני, אחד הספרים הטובים ביותר שנכתבו אי פעם הוא סיפור חג מולד מאת צ'רלס דיקנס. למה? בגלל הנחת היסוד הפשוטה שלו: עשיית הדבר הנכון משפרת את הרגשתך. זה לא עניין דתי. עשיית דברים טובים פשוט משפרת את חייך. בואו נודה בכך, אי אפשר לאכול את כל העוגה - אחרת תחלו. תאכלו קצת, ואז תנו לאחרים את מה שנותר.
כשהתבקשתי להתראיין לכדאי להיות נחמד, הסכמתי לא רק מפני שרציתי להיות נחמד. הסכמתי מכיוון שאני חושב שזו הדרך הנכונה. אבל כיום התנהגות נחמדה כל כך מפתיעה, עד שהיא הופכת לסיפור חדשותי. לא מזמן סיפרתי בדיחה בתוכנית, וקיבלתי מכתב מאישה שאמרה שנפגעה מהבדיחה. צלצלתי אליה כדי להתנצל ולומר שאני מצטער אם פגעתי ברגשותיה. מסיבה כלשהי היא פנתה לעיתונים והתנצלותי הפכה לכותרת בחדשות! אנו חיים בחברה שבה אדיבות רגילה היא כל כך לא רגילה עד שמתייחסים אליה כאילו כרגע הצלת חיי אדם באמצעות תרגיל היימליך.
גם אם אתה מעורב בתאונה, חברות הביטוח יגידו לך לא להתנצל. זוהי הודאה באשמה. אז מה הם רוצים שתעשה? תברח ותתקשר לעורך הדין שלך? למרות זאת, אני מנחש שאם זו אשמתך ואתה מתנצל, בתשעה מקרים מתוך עשרה אנשים יהיו אסירי תודה וכנראה נחמדים יותר לגבי תיקון הנזקים. כיום אפשר לפתור בעיות כה רבות במעשי אדיבות פשוטים.
חשוב להיות נחמד, במיוחד כאשר יש לך במה כמו טונייט שואו. היא לא יכולה להיות במה להפצת דעות או חיזוק לאגו. יש סיבה לכך שהתוכנית נקראת טונייט שואו עם ג'יי לנו במקום טונייט שואו בכיכובו של ג'יי לנו. זה בגלל אמא שלי. היא חשבה שהמשפט "בכיכובו של ג'יי לנו" יגיד לאנשים, "אוי, תראו אותי, אני בחור חשוב". אז אמרתי לה, "טוב, אמא. מה דעתך על 'עם ג'יי לנו'?"
החיים לא כל כך קשים. נסו לתת קצת. תתפלאו כמה תקבלו בתמורה.
פרק 1 | כוחה של הנחמדות
במשך שנים אהבנו מאבטח מסוים בבניין המשרדים שלנו במנהטן. למעשה, רובנו בקבוצת "קפלן תיילר" חושבים שהוא נפלא. פרנק הוא איש גדול ושמח, באמצע שנות החמישים לחייו, והוא משמח אנשים כשהוא מקדם את פני כל הנכנסים לבניין שלנו בברכה גדולה וחמה. "שלום, לינדה!" "שלום, רובין!" הוא אומר. "יום שישי נעים!"
רוחו המבודחת המקסימה של פרנק שינתה את האופן שבו התחלנו לעבוד בבוקר. במקום להציג את אישורי הכניסה שלנו בעילום שם ולצעוד ישירות למעלית, מצאנו את עצמנו מחפשות את פרנק כדי לומר לו שלום. הוא יצר ליום כולו אווירה חיובית. אבל מעולם לא חשבנו איך פרנק עוזר לעסקינו מעבר למניעת כניסתם של אורחים לא־קרואים למקום.
כל זאת עד ליום שבו ריצ'רד דייוויס, הנשיא ומנהל התפעול הראשי של בנק ארצות הברית - הבנק השישי בגודלו בארצות הברית - בא לפגוש אותנו. במשך חודשים עבדו כל אנשי הצוות בקבוצת "קפלן תיילר" על הצעה למסע פרסום שיהמם את דייוויס ויזַכה אותנו בלקוח ענק כמו בנק ארצות הברית.
בעת ביקורו של דייוויס כבר סיימנו להכין את ההצעה. היינו אחת משתי הסוכנויות שהתחרו על הלקוח. דייוויס ואנשי צוותו טסו ממשרדי ההנהלה שלהם במיניאפוליס כדי לפגוש אותנו באופן אישי. אז לא ידענו זאת, אך דייוויס ואנשיו חששו מעט מסוג הטיפול שיזכו לו בניו יורק. הקצב הפראי של ניו יורק ויחס קשה־עורף בסגנון "זוז מדרכי" הפכו חלק מן המיתולוגיה של העיר. הם חששו שנהיה קרים מדי, מנוכרים מדי.
אבל כשריצ'רד דייוויס וצוותו נכנסו לבניין שלנו, הם התקבלו בברכה חמה ונלהבת על ידי פרנק. כאשר דייוויס הגיע למשרדנו כמה דקות לאחר מכן, הוא היה מלא שבחים על המאבטח הידידותי. "הבחור הזה אמר לי שלום גדול!" אמר. "ופתאום חשבתי, איך יכולתי לא לרצות לעבוד עם חברה שמעסיקה מישהו כמו פרנק? איך יכולתי להרגיש רע בנוגע להעסקת סוכנות כזו?" זכינו במסע הפרסום.
מובן שדייוויס לא היה נותן לנו את העבודה אלמלא התרשם מעבודתנו. אבל מוכרחים לזקוף משהו לזכותו של פרנק. כשלקוח בשווי מיליונים רבים מונח על כף המאזניים, ברכת השלום החמה של פרנק היא זו שעזרה לנו לסגור את העסקה.
זוהי כוחה של הנחמדות.
המאבטח כובש את לבו של מנהל הבנק. אולי זה נשמע כמו סרט של וולט דיסני, אבל אנחנו מבטיחות לכם שזו לא היתה פנטזיה. כתבנו את כדאי להיות נחמד מפני שלא הסכמנו לחלוטין עם האִמרה המקובלת ש"בחורים נחמדים מגיעים אחרונים" וש"כל מעשה טוב זוכה לעונש".
תרבותנו עזרה להפיץ את מיתוס הדרוויניזם החברתי - הברירה הטבעית - שרעיון ה"אני או אתה" האכזרי הוא המוביל בסופו של דבר. אחד מספרי הקריירה הנמכרים ביותר בשנים האחרונות נקרא בחורות נחמדות לא זוכות במשרד הפינתי. אבל זה סותר לחלוטין את האופן שבו ניהלנו את עסקינו ואת חיינו. בפחות מעשור הפכנו את קבוצת "קפלן תיילר" לחברה חזקה בעולם הפרסום, עם מחזור של כמיליארד דולר, ולכן היא אחת מסוכנויות הפרסום מהירות־הצמיחה ביותר בארצות הברית. לא זכינו בהצלחתנו עם קלשונים וחניתות אלא עם פרחים ושוקולד. צמיחת החברה לא נובעת מפחד ומהטלת אימה אלא מחיוכים וממחמאות.
שוב ושוב נוכחנו בכוחה היוצא מן הכלל של הנחמדות בעסקינו ובחיינו האישיים. הנוסע הסבלן המבקש בנימוס מסוכנת הנסיעות לבדוק פעם נוספת, הוא זה שיקבל את השדרוג למחלקה הראשונה - ולא הרברבן המצהיר, "יש לי כרטיס פלטינה משולש." הנהג המנומס שיתנצל בפני השוטר הוא שיזכה לפעמים למחילה על כך שעבר את המהירות המותרת.
אבל לנחמדות יש בעיית תדמית. הנחמדות לא זוכה לכבוד. תיוגך כ"נחמד" בדרך כלל אומר שזה הדבר החיובי היחיד שיש לאדם מולך לומר עליך. להיות נחמד פירושו להיחשב לאופטימי ללא תקנה ופסיבי, רכרוכי וחסר חוט שדרה. בואו נבהיר דברים: נחמדות אינה נאיביות. נחמדות לא אומרת שתחייכו בנועם כשישפילו אתכם. נחמדות לא אומרת שאת אסקופה נדרסת. לאמיתו של דבר, אנחנו טוענות שכיום "נחמד" נחשבת למילה גסה, אך זו הקללה הכי חזקה שתשמעו אי פעם. פירושה להתקדם בביטחון צלול, שנובע מהידיעה שלהיות נחמד מאוד ולהתחשב בצורכי אחרים באותה מידה שאתם מתחשבים בצורכיכם ישיג למענכם כל מה שאתם רוצים. תחשבו על זה:
הנחמדים מגיעים פחות לבית המשפט. מחקר גילה שרופאים שמעולם לא נתבעו דיברו עם מטופליהם בממוצע שלוש דקות יותר מאשר רופאים שנתבעו פעמיים או יותר, מדווח מלקולם גלדוול בספרו ממבט ראשון - שבריר השנייה שבו אנו מקבלים החלטות.
לעתים קרובות מעשי החסד הקטנים - החיוכים, המחוות, המחמאות, הטובות - הם אלה המשפרים לנו את היום ויכולים אפילו לשנות את חיינו. בין שאתה עומד בראש חברה משלך, מועמד לראשות ועד ההורים בבית הספר, או סתם מנסה לנהל שיחה תרבותית עם בתך המתבגרת - כוחה של הנחמדות יעזור לך לפרוץ מבעד לדעות המוטעות המונעות ממך להשיג את מטרותיך. כוחה של הנחמדות יעזור לך לפתוח דלתות, לשפר את יחסיך בעבודה ובבית, ויאפשר לך לישון הרבה יותר טוב. לא זו בלבד שהנחמדים מגיעים ראשונים; אלה שמשתמשים בכוחה המזין הם גם מאושרים יותר, נוסף לכול!
בפרקים הבאים נראה לכם שהנחמדות לא אומרת שעליכם להקריב את מה שאתם רוצים בו למען מישהו אחר. תמיד יש פתרון שני, שלישי או אפילו רביעי כשאתם מיישמים את עקרונות הנחמדות.
בלחיצה על הרשמה אני מסכים לקבל מידע שיווקי, מבצעים והטבות באמצעות דוא"ל ו/או הודעות SMS ומסכים לתנאי השימוש