"בבת אחת נגלה לעינינו המראה שחיפשנו. במלוא רוחב העין התגלו מחפורות ובהן או לצדן מאות טנקים ונגמ"שים סוריים. תותחינו החלו להמטיר אש, להשמיד טנקים. לאחר זמן קצר ברק דיווח לי, 'נשארו לי רק תשעה פגזים.' שני טנקים שהתחמושת שלהם אזלה ניצבו לבדם נגד מאות טנקים ונגמ"שים סוריים, וגם מול פלא שהתרחש בדיוק באותו הרגע."
נהג התקדם הוא סיפורו של חיים דנון, כמג"ד בלב הקרבות של מלחמת יום כיפור בגולן, כשכישלון או הצלחת חטיבתו לאחוז במחנה נפח יקבעו את גורל המערכה בצפון. בזמן שלמעלה מ־1,000 טנקים פלשו לרמת הגולן בתחילת המלחמה, עמדו מולם פחות מ־200 טנקים ישראליים. דנון היה מאותם מעטים ששינו את גורלה של המדינה כולה – התגלמות הקצין הישראלי המעז, מאלתר ומוצא דרך לניצחון בממלכת אי־הוודאות וכנגד כל הסיכויים. מתוך ימי הקרב והשנים בצבא, לקח דנון את ניסיונו אל תוך עולם העסקים והתקדם מתפקיד זוטר בחברת הציוד ההנדסי קומסקו ועד להיותו בעל השליטה. זהו ספר על המשמעות העמוקה ביותר של מנהיגות, נטילת יוזמה, ניצול הזדמנויות ורוח לחימה.
חיים דנון הוא איש עסקים, בעלים ויו"ר של חברת קומסקו. הוא נולד וגדל בתל אביב ולמד בבית הספר הריאלי במסגרת הפנימייה הצבאית בחיפה. דנון התגייס לשריון, היה למפקד פלוגה וממקימי גדוד 53 בחטיבה 7 בסיני. הוא נמנה עם מקימי יחידת הניסויים בטנקי הצ'יפטיין בישראל. במהלך מלחמת ששת הימים שירת כסגן מפקד פלוגה בכיבוש נבי סמואל, תל אל־פול ורמאללה, ובמלחמת יום הכיפורים נלחם כמג"ד בחטיבה 679 בקרבות הבלימה בנפח, סינדיאנה ורמת'ניה ברמת הגולן ובהבקעה לתוך סוריה בחאן ארנבה, תל שער, תל קורין, כפר נאסג' ואל-עדס במובלעת הסורית. ב־1982 מונה לסגן מפקד חטיבה 679, תפקיד אותו מילא עד 1995. דנון משמש יו"ר עמותת חטיבה 679.
"דנון נשאר רק עם עוד כלי אחד. איזה אומץ למפקד הזה ואיזה כוח. אותה שעה חשבתי לי, מי בכלל ידע פעם על האנשים האלה ועל מה שעשו."
הסופר חיים סבתו, "תיאום כוונות"
מתוך הספר:
"ממרחק של יובל שנים, אני זוכר עתה במיוחד את השיבה הראשונה הביתה. כל החטיבה ירדה להתארגנות בעליקה ובערב אורי המח"ט אמר לי, "סע הביתה ותחזור בבוקר."
יצאתי לדרך. האופוריה של הניצחון נמהלה בציפייה למפגש עם היקרים ללבי, אך הדרך היתה עצובה. חלונות הבתים הוגפו, תאורת הרחובות נותרה כבויה. האפלה השקטה והמדכדכת משלה בכול, נתונה לצו הקשיח מחשש למתקפת אוויר של האויב.
הגעתי בעשר בלילה לבית הוריה של אשתי רוח'לה, שלא ידעה שאני צפוי לבוא. למעשה, עד אותו הרגע לא שמעה ממני דבר מאז יצאתי לקרב. דפקתי בדלת ורוח'לה פתחה. התחבקנו ממושכות.
אימצתי אלי את אהובתי ושותפתי לכל מסע החיים, לאחר שהפרידו בינינו שבועיים ימים והמוות שהיה כפסע מלהיכנס לביתנו. הנה גם רץ אלי ערן, בננו הקטן, בן הארבע. "אבא, אבא!" הוא קרא. חייכתי אליו מאושר. כמה התגעגעתי אליו, לילד המקסים שלי.
"אבא," ערן קרא אלי. "עמי נהרג, עמי נהרג!""
חיים דנון הוא איש עסקים, בעלים ויו"ר של חברת קומסקו. הוא נולד וגדל בתל אביב ולמד בבית הספר הריאלי במסגרת הפנימייה הצבאית בחיפה. דנון התגייס לשריון, היה למפקד פלוגה וממקימי גדוד 53 בחטיבה 7 בסיני. הוא נמנה עם מקימי יחידת הניסויים בטנקי הצ'יפטיין בישראל. במהלך מלחמת ששת הימים שירת כסגן מפקד פלוגה בכיבוש נבי סמואל, תל אל־פול ורמאללה, ובמלחמת יום הכיפורים נלחם כמג"ד בחטיבה 679 בקרבות הבלימה בנפח, סינדיאנה ורמת'ניה ברמת הגולן ובהבקעה לתוך סוריה בחאן ארנבה, תל שער, תל קורין, כפר נאסג' ואל-עדס במובלעת הסורית.. ב־1982 מונה לסגן מפקד חטיבה 679, תפקיד אותו מילא עד 1995. דנון משמש יו"ר עמותת חטיבה 679.
בלחיצה על הרשמה אני מסכים לקבל מידע שיווקי, מבצעים והטבות באמצעות דוא"ל ו/או הודעות SMS ומסכים לתנאי השימוש