חוק מספר 1

אסטרטגיה פשוטה להשקעות מוצלחות

פיל טאון


תקציר על המחבר/ת טעימה מהספר
שם בעברית חוק מספר 1
דאנאקוד 99-1409
מספר עמודים 296
שם המתרגם ברוך קורות
שם באנגלית Rule # 1 The Simple Strategy for Successful Investing in Only 15 Minutes a Week!
שם מחבר באנגלית Phil Town

תקציר

לפני שנעשיתי "פיל טאון, מורה לעקרונות ההשקעה ליותר מחצי מיליון איש שנה", הייתי דומה לכם מאוד. השקעות אישיות במניות נראו לי עניין קשה מדי, שאין לי סיכוי להצליח בו. התפרנסתי בקושי כמדריך שיט בנהרות, התייחסתי לכל התהליך הזה כאל משהו כמעט בלתי-חדיר, והייתי משוכנע שכדי לעשות את זה נכון צריך לעסוק בזה במשרה מלאה. ואני הייתי מעוניין יותר במשרה מלאה של כיף.

וכך התפתיתי לעשות מה שאתם עושים בדיוק עכשיו: הפקדתי בידיו של מנהל קרן נאמנות את כספי החיסכון שלי ליום סגריר. הרשו לי לספר לכם מדוע החלטה כזאת עלולה לעשות אתכם לאומללים ביום מן הימים.

האמת היא, שבגלל מחזורי השוק הטבעיים, ענף קרנות הנאמנות עומד לפני עשרים שנות תשואות עלובות. המשמעות היא שאם החיסכון שלכם ליום סגריר תקוע בקרנות - ובייחוד מהסוג המצוי ברוב תוכניות ה-401(k) - הכספים שלכם לא יצמחו הרבה. במילים אחרות: התכוננו לפרישה לגמלאות שתהיה מלאה בקיצוצים מכאיבים, הרבה זמן איכות מול הטלוויזיה, ומקום מגורים קטן מדי שיקשה עליכם לארח את הילדים בבואם לביקור.

בספר הזה אראה לכם כיצד הפכתי 1,000 דולר למיליון דולר בחמש שנים בלבד, ואחר-כך המשכתי לעשות מיליונים רבים נוספים. כשנכנסתי לתחום ההשקעות הייתי אדם שלא הצטיין במיוחד במתמטיקה, שהיו לו אפס מזומנים פנויים ושרצה חיים - ולא שלוש שעות עבודה נוספות ביום.

למזלי, התוודעתי ל"חוק".
חוק מס' 1, כפי שיגיד לכם וורן באפט, המשקיע הנודע, הוא אל תפסידו כסף. בעזרת תהליך מסקרן שאבהיר אותו בספר הזה, אי-הפסד של כסף מביא לעשיית יותר כסף משאפשר לשער. למעשה, מדובר ברכישת מניות של חברות רק כשהמספרים - וגם הנכסים - הם לצדכם. אם זה נשמע טוב מדי, זה מפני שהלך-הרוח שאציג לכם אינו מוביל להימורים אלא לדברים ודאיים. האמינו לי, אילו היה בכל זה משהו שמצריך גאוניות, הייתי עדיין מדריך שיט בנהר המקבל דמי אבטלה ברוב ימות השנה.

חלק מהסוד טמון בכך שעליכם לראות את עצמכם כבעלי עסק, ולאו דווקא כמשקיעים במניות. חלק ממנו הוא ניצול כלי האינטרנט החדשים של ימינו, המצמצמים במידה ניכרת את "גורם שיעורי הבית" (אנחנו מדברים על כמה דקות - גג). חלק הוא הידיעה מהם חמשת המספרים החשובים באמת להערכת השקעה פוטנציאלית. וחלק - אולי החלק החשוב ביותר - הוא השימוש בגישת הכלל מס' 1 נטול הסיכונים": לשלם בקביעות 50 סנט בלבד כדי לרכוש עסק ששוויו דולר.

אל דאגה, לא אבזבז את זמנכם על פטפטת של מונחים: המון משלים מעורפלים שיזכירו לכם מה שאתם כבר יודעים וישאירו אתכם בדיוק במקום שבו התחלתם. אני מדבר כאן על הדבר האמיתי, חבר'ה: גישה של צעד אחר צעד, מההתחלה עד הסוף, שתאפשר לכם לפרוש מהעבודה עשר שנים מוקדם יותר ממה שתכננתם, בתנאי יוקרה שמעולם לא העליתם בדעתכם.

שפע של שבחים לפיל טאון ולחוק מס' 1

"קריא בצורה בלתי רגילה… מספק למשקיעים כלים בטוחים להשגת תוצאות טובות יותר מאלה של יועצים יקרים. עקבו אחר ההוראות הפשוטות של טאון, שעמדו במבחן הזמן, ואפילו המשקיעים הלא מתוחכמים שביניכם ישאירו את רוב מנהלי קרנות הנאמנות מאחור."

ארתור לויט,
מחבר הספר: Take on the Street
ולשעבר יו"ר הרשות לניירות ערך

"קריאה חכמה באמת, בתוספת שיעורי בית, שתגיד לכם בדיוק איך עושים את זה. ייתכן שחוק מס' 1 הוא הספר הברור ביותר והטוב ביותר שקיים בשוק, שיעלה אתכם על המסלול המוביל לעושר. זה משהו מיוחד!"

ג'יימס ג'יי קריימר,
מנחה התוכנית Mad Money ברשת CNBC

"חוק מס' 1 הוא התנ"ך של ההשקעות בימינו. בשפה קלילה ומובנת, מספר לכם פיל טאון כיצד לקנות מניות איכותיות בהנחה."

ריץ' קרלגארד,
מו"ל כתב-העת פורבס
ומחבר הספר Life 2.0

"בשביל המשקיע העצמאי, חוק מס' 1 צריך להיות 'קרא את חוק מס' 1'. הספר הזה מסיר את המסווה מעל מיתוסים רבים בשוק ומספק פניני חוכמה של שכל ישר… אכן, חוק מס' 1 הוא הכלל הקובע."

ג'ין מרשיאל,
כתבת בכירה, BusinessWeek

"חוק מס' 1 מביא גישה מעשית, של שכל ישר, לכסף הנמצא בבנק. הספר בנוי במתכונת של צעד אחר צעד, הוא נשען על מחקר מעמיק וקריא במידה מדהימה… האומנם תצליחו לעלות על מנהלי קרנות הנאמנות ואת אלה הקוראים לעצמם מומחים בתחום המומחיות שלהם? ועוד איך!"

ג'ונתן הניג,
מנהל תיקים, קרן הגידור Capitalistpig

"בשביל אלה הרוצים למצב את עצמם כדי להשיג את הרווחים הגדולים ביותר בשוק, חוק מס' 1 הוא מתקן ה-GPS המושלם. פשוט הפעילו אותו, ותראו את התשואות שלכם גואות."

ריק בלוצו,
מנכ"ל חברת Quantum לשעבר מנהל התפעול הראשי, מיקרוסופט

"חוק מס' 1 הוא אחד הספרים המקיפים, הניגשים ישר לעניין והיסודיים ביותר שקראתי מעולם על השקעות בשוק המניות. הספר הוא קריאת חובה לכל אחד. מסטודנטים מתחילים בשוק ועד לאלה שיודעים הכול."

דניאלה יוז,
נשיאה ומנכ"לית, Divine Capital Markets LLC

"התנתקות מרעננת מכל אותם ספרי השקעות משעממים… אם נמאס לכם להיות מנותקים מהצורה המדויקת שבה עושים הטיפוסים העשירים בוול סטריט את הכסף שלהם, הספר החשוב הזה ילמד אתכם כיצד לרוץ עם השוורים. ערכו לא יסולא בפז."

אליזבת מקדונלד,
עורכת בכירה של כתב-העת פורבס
מופיעה בקביעות ב-Forbes on Fox

על המחבר

פיל טאון - Phil Town

פיל טאון מרצה בפני חצי מיליון איש בשנה בסמינרים הנודדים המוצלחים והגדולים ביותר בארצות-הברית, כשהוא חולק את הבימה עם דמויות ציבוריות מכובדות כמו ביל קלינטון, ג'ורג' ו' בוש, קולין פאואל ורודי ג'וליאני. הוא חי בג'קסון הול, ויומינג.


טעימה מהספר

הערת המערכת: אנו חוזרים ומפנים את תשומת לב הקוראים, כפי שנהגנו גם בספרים קודמים העוסקים בהשקעות, כי הנתונים והמצב המשפטי המוצגים בספר הנוכחי הם אלה הקיימים בארצות־הברית, ושבכל מדינה קיימים חוקים וכללים שונים במידה זו או אחרת. אין לראות בספר זה המלצה לנהוג בדיוק כפי שמוצע בו, אלא רעיונות כלליים בלבד. בכל מקרה, רצוי לקבל ייעוץ משפטי ופיננסי מוסמך לפני ביצוע ההצעות המפורטות כאן.

הקדמה: עשו כסף בכל מחיר

שנו את מחשבותיכם, ושיניתם את העולם.      
נורמן וינסנט פיל ( 1993-1898 )       

הספר הזה הוא מדריך פשוט לתשואות של 15 אחוזים או יותר בשוק המניות, כמעט ללא שום סיכון. לאמיתו של דבר, השקעה לפי חוק מס' 1 מחוסנת למעשה מפני העליות והירידות בשוק המניות, ועד סוף הספר אני אוכיח לכם את זה.

השקעה לפי חוק מס' 1 חשובה כיום מסיבות רבות, שהפחותה שבהן היא שדור ה"בייבי בום" מחזיק כיום 50 אלף דולר בממוצע בחשבון הבנק כדי לממן את פרישתו מהעבודה בעוד עשרים שנה מהיום. הם חושבים שהם צריכים מיליון, אבל הם לא יגיעו לזה. דורות צעירים יותר מתקשים מאוד לפרוע חובות, לחסוך כסף ואפילו לחשוב על השקעה בשוק בכוחות עצמם. אם אנשים לא יעשו דבר ורק ישקיעו באיגרות־חוב ממשלתיות בסיכון מועט, הנושאות 4 אחוזי ריבית בערך, הם מבטיחים לעצמם פרישה קשה. שאיפה להגיע ל- 15 אחוזי תשואה על־ידי ניחוש במה להשקיע ("ספקולציה", בלשון המשקיעים), היא דרך מובטחת להפסיד כסף. חוק מס' 1 פותר את הבעיה כיצד להשיג תשואות גבוהות בסיכון נמוך, ויש בכוחו לאפשר לכם לפרוש הרבה יותר מהר ועם הרבה יותר כסף מכפי ששיערתם.

לא המצאתי את "החוק". הוא נקבע לראשונה על־ידי בנג'מין גרהם מאוניברסיטת קולומביה, ואחר כך דבק בו תלמידו המפורסם יותר של גרהם, ואחד המשקיעים המקצועיים המצליחים ביותר בעולם – וורן באפט. לדברי באפט, "להשקעה יש רק שני חוקים: חוק מס' 1: אל תפסיד כסף… וחוק מס' 2: אל תשכח את חוק מס' 1."

הסיבה לכך שאני כותב על "החוק" היא שאני אינני באפט או גרהם. אם אתם צריכים להיות גאונים כדי להשתמש בחוק, אין הרבה טעם לכתוב עליו, לא כן? אני אדם רגיל, כמוכם. אני אוהב דברים פשוטים ולא מסובכים. לא למדתי בבית־ספר למִנהל עסקים ולא עבדתי בוול סטריט. למדתי עד כמה החוק חשוב בבית־הספר של המכות הקשות של החיים. אילו יכולתם להשקיע בלי להסתכן שתפסידו את כספכם, האם לא הייתם מגלים נכונות רבה יותר לקחת את העניינים בידיים ולעשות את זה בעצמכם?

מכיוון שהתשובה לשאלה זו היא כן, כמובן, אני מוזמן להראות לחצי מיליון איש בשנה לפחות עד כמה קל ליישם את חוק מס' 1. דיברתי על חוק מס' 1 במסע הזירות המפלצתיות של פיטר לאו "קבלו מוטיבציה", כשאני מוצג כ"איש שלימד אנשים כיצד להשקיע יותר מאשר כל אדם אחר במדינה". במסע הזה חלקתי את הבימות עם רודי ג'וליאני, ביל קלינטון, ג'ורג' ה"ו בוש, ג'רלד פורד, ג'ימי קרטר, מרגרט תאצ'ר, קולין פאואל, מיכאיל גורבצ'וב וגנרל טומי פרנקס – ודיברתי אל יותר משני מיליון אנשים על "החוק". עכשיו הגיע הזמן שאגיע סוף סוף אליכם.

לפני שלמדתי את חוק מס' 1 והתחלתי בסבבי ההופעות שלי, התפרנסתי בדרך כלל מעבודות מלוכלכות ולא העזתי לחלום על קניית נדל"ן יקר או על נסיעות סביב העולם בתנאי מותרות. חפרתי תעלות, רחצתי ציוד שכור, תדלקתי מכוניות, נהגתי משאיות, ניקיתי שולחנות וייצרתי אביזרי הליכה. בתיכון הייתי תלמיד ממוצע, ואת הלימודים באוניברסיטה סיימתי רק אחרי ארבעה ניסיונות. במשך קרוב לארבע שנות השירות שלי בצבא שירתי שנתיים עם "הכוחות המיוחדים" (הידועים גם כ"כומתות הירוקות") וארבעה חודשים בווייטנאם.

ב 1- במארס 1972 סיימתי את השירות הצבאי שלי בווייטנאם וחזרתי לארצות־הברית. ביום האחרון שלי בצבא עברתי דרך נמל־התעופה סי־טאק בסיאטל, כשאני לובש בגאווה את המדים ואת הכומתה הירוקה, כאשר איש אחד ניגש אלי בריצה, ירק עלי וברח. הייתי מחוץ לארצות־הברית כל־כך הרבה זמן עד שלא היה לי מושג עד כמה האמריקנים בזים לי בגלל הדברים שנשלחתי לעשותם מעבר לים. אחרי שנים בשירות המדינה שלי, נדרשו לי ימים ספורים בלבד כאזרח כדי לגלות שרבים חושבים שאני טיפש (או גרוע מזה), מפני שסיכנתי את חיי.

חשתי שלא אמצא עבודה, אבל לבסוף נעשיתי מדריך שיט בנהרות. אחרי כמה שנות הדרכה בקליפורניה, יוטה ואיידהו, מצאתי את עצמי בגרנד קניון. בשלב הזה השערות שלי היו ארוכות כמו של כל האחרים, לבשתי בגדים מעור שחור, גידלתי זקן תיש, חייתי באוהל אינדיאני ביערות סמוך לפלגסטף, אריזונה, והסתובבתי על הארלי־דייווידסון שחור ורעשני מאוד כשאני מפחיד אנשים. הייתי מרוחק ככל האפשר מוול סטריט ומעולם ההשקעות.

החיים השתנו ב- 1980 , כאשר לקחתי את הנאמנים של תוכנית Outward Bound דרך הקניון, למשך שבועיים. תוכנית Outward Bound היא תוכנית חינוכית המציבה אתגרים לאנשים מכל הגילים בסביבות שונות, בדרך כלל במסעי הרפתקאות במדבר, כדי שילמדו עבודת צוות, מנהיגות, בניית עולם טוב יותר, יגלו את עצמם וכדומה. מכיוון שהתוכנית דורשת מהמשתתפים לעשות את כל העבודה בעצמם, החלטנו לעשות את אותו הדבר גם לנאמנים; במקום לחתור בשבילם במורד הנהר, העמסנו אותם על רפסודות קטנות והכרחנו אותם לעשות את רוב החתירה. אחרי שבעה ימים הגענו לקריסטל, המפל הנבזי ביותר בגרנד קניון.

2,000 מטרים מעוקבים של מים לשנייה מתנפצים אל חומת גרניט, פונים בזווית ישרה, וצונחים לעומק של יותר מעשרה מטרים. ליד החומה, צניחת המים וכַּמוּתם יוצרים מערבולת ענקית המהווה חור (הידועה כ"החור"). בכל מסעותי בקניון מעולם לא הייתי ליד החור הזה, והאדם היחיד שידעתי שהיה שם… טוב, הוא בקושי נשאר בחיים. הוא יצא משם עם פצעים עמוקים ועם גב שבור כמעט. אנחנו תמרנו את הסירות שלנו לצד ימין של החור וחמקנו לידו. אבל הפעם חתרנו במשוטים, ונזקקתי לעזרת הצוות שלי כדי לנווט את הסירה לצד ימין של הנהר. התחלנו בסדר, נסחפנו לצד הימני, אבל כשאמרתי לחניכים שלי לחתור אל החוף הימני, לא התקרבנו אליו כלל. למעשה, נסחפנו קרוב יותר ויותר אל החור. "לחתור מהר יותר! חזק יותר! החיים שלכם תלויים בזה!"

אבל המשכנו להיסחף אחורה, לעבר החור. ואז אמרתי לחבר'ה שלי לחתור כאילו החיים שלי תלויים בזה, וכל מה שקרה הוא שהמשוטים שלהם התנגשו זה בזה. כולם היו מפוחדים מאוד, אבל בינתיים המשכנו להיסחף לאחור. לא היה מה לעשות, אלא רק להפנות את הסירה לאחור ולנוע ישירות אל החור. בצורה כזאת אולי רק חלק מאיתנו ימותו. בדיוק אז שמתי לב לחלקת מים קטנה בין החומה לחור, וצרחתי לצוות שלי – מעל הרעש של המפל – לחתור אל הקצה העליון של החור חזק ככל שהם יכולים. חשבתי שאולי נצליח לגלוש על הגל ולהתרחק מהצוק. הסיכוי היה קלוש, ובעיני רוחי ראיתי כיצד אנחנו מתרסקים על הצוק לפני שנטבע בחור. יכול להיות שגם החבר'ה ראו את זה, או אולי הם הבינו לפתע שהחור הוא הסוף.

כך או כך, לפתע הם הטיסו את סירת המשוטים, ואנחנו החלקנו ליד שפת החור. כולנו הבטנו לרגע למטה, אל המערבולת הפעורה שלו, כמו עכברים המביטים במכונת כביסה. עד היום אינני מבין כיצד הצלחנו להחליק ליד המפל הזה. הצלחנו להגיע לחלקת המים הקטנה בצורה מושלמת, פספסנו את החומה, פספסנו את החור, ויצאנו מהצד השני. אפילו לא נרטבנו. מרגש מאוד. כשהגענו לחוף, אחד הבחורים הקיא כשנאלצתי להסביר לבעל החברה, שהצטרף למסע, מדוע זו בעצם לא היתה אשמתי שלקחתי שישה מה- VIP שלו למסע תענוגות על סף אסון.

בהמשך הערב העניק לי אחד השייטים חיבוק של דוב, ואמר לי בעיניים נרגשות: "איך אני יכול להודות לך על שהצלת את חיי?" לא היה לי לב להגיד לו שכמעט הרגתי אותו.

האיש הזה, טיפוס שהייתי קורא לו "הזאב", מפני ששם המשפחה שלו מיתרגם פחות או יותר ל"זאב", היה מיליונר שבנה את עצמו במו ידיו. מדרך הטבע, בזמן שהוא דיבר והודה לי, חשבתי שהוא ייתן לי קצת כסף מפני ש"הצלתי" את חייו. אבל במקום זה, הוא התחיל בסיפור הישן של "תן לאיש לאכול או למד אותו לדוג". אתם יודעים: אם תיתנו לאדם דג, האכלתם אותו למשך יום אחד. למדו אותו לדוג, ותאכילו אותו כל ימי חייו… לא כל־כך הקשבתי לו. הוא יכול לשמור לו את הדג, אני רציתי רק כסף. אבל הוא גמר אומר ללמד אותי כיצד להשקיע, ולא היה מוכן שאענה לו באדישות מוחלטת וביחס גרוע.

כשישבנו באותו הערב סביב המדורה, הוא שאל אותי כמה כסף אני מרוויח. אמרתי לו שאני מרוויח 4,000 דולר בעונת השיט ושאני מקבל דמי אבטלה בששת החודשים האחרים. התשובה השתיקה אותו לכמה ימים, אבל הוא עמד על דעתו, עורר את סקרנותי ובסופו של דבר גרם לכך שאתחיל. לוויתי 1,000 דולר וכעבור חמש שנים הייתי מיליונר. אז כבר הייתי בקי ביסודות של מה שאני קורא לו כעת "השקעה לפי חוק מס' 1". באותו הזמן לא ידעתי ש"החוק" משמש את טובי המשקיעים בעולם, ושהוא קיים כבר 80 שנה. כל מה שידעתי הוא שהכלל הכניס לי כסף, וזה מה שאני הולך ללמד אתכם בספר הזה.

כן, יש הרבה דרכים להתעשר. יכול להיות שתוכלו ללמוד לעשות סיבובים שלמים בבייסבול ולחתום על חוזה בליגה בכירה; להמציא את ה"פטנט" הלוהט הבא; לקנות כרטיס פיס שיזכה בהגרלה; או לעבוד על המשחק שלכם ולהיות השחקן שמקבל את השכר הגבוה ביותר בהוליווד. אבל בשביל אנשים כמוכם וכמוני, עד כמה המטרות האלה ניתנות להשגה בעצם? הרבה יותר קל ללמוד להשקיע בעזרת חוק מס' 1. זה מה שעשיתי. גם אינכם צריכים להיות חכמים כל־כך. זה כל־כך פשוט.

רוב האמריקנים לכודים בקרנות נאמנות, שבמקרה הטוב רוכבות על גלי השוק. הן מגוונות כדי לפזר את הסיכונים, הן משקיעות לטווח הארוך, והן עושות כל מה שהמומחים אומרים להן לעשות. הצרה היא שהן עדיין מפסידות המון כסף כשהשוק נקלע למיתון. חשבו על העובדה הבאה: ממוצע מניות התעשייה של דאו ג׳ונס – מדד מרכזי של עליות וירידות שוק המניות – עמד ב- 1906 על 100 . גם ב- 1942 הוא עמד על 100 . במילים אחרות, אם קניתם תיק מניות מגוון בשנה כלשהי בין 1906 ל- 1942 , התשואה שלכם היתה אפס או גרוע מזה (סביר להניח שהיתה גרועה יותר). 36 שנים. זו תקופה ארוכה ביותר. מ- 1942 עד 1965 השוק עלה ונתן למשקיעים תשואה מצטברת נהדרת של 11 אחוזים במשך 22 שנה (בלי להביא בחשבון דיווידנדים). אבל אז הגיע מדד דאו ג׳ונס ל- 1,000 , ומעולם לא עלה על הנתון הזה במשך 18 השנים הבאות, עד 1983 . ואז המריא השוק פעם נוספת – מ- 1,000 ל- 11,000 בתוך 17 שנה. ועכשיו הוא נסחף שוב בדרכים צדדיות. מובן מאליו (לפחות לנו, החובבנים) שהשוק מתפוצץ כלפי מעלה, המחירים שלו נעשים מוגזמים ביותר ואז הוא מתיישר למשך שניים-שלושה עשורים. מילת המפתח כאן, אם לא שמתם לב עדיין, היא עשורים.

מובן מאליו שלשוק יש אפשרויות אחרות, ולא רק לנוע לרוחב. בשעת כתיבת שורות אלה מנסה הנשיא של אמריקה לעצב מחדש את הביטוח הלאומי על־ידי העברת שני טריליון דולר בחזרה לידי העובדים, כדי שישקיעו אותם בעצמם. אם הוא יצליח, הכסף הזה יזרום אל קרנות הנאמנות ויגרום לעלייה תלולה בשוק. לזמן מה. ואז יתחיל דור ה"בייבי בום" לפרוש לגמלאות ואולי ימשוך את הטריליונים שלו, העלולים לרסק את השוק לרמות של 2002 . יש כאלה הטוענים כי סין והודו יציעו שווקים כל־כך בריאים, שרווחי החברות האמריקניות ימשיכו לגדול, מה שיגרום לעליית מחירי המניות. אבל האם אתם מוכנים לסמוך על זה? והיכן משאיר כל הבלבול הזה את המשקיע הקטן מן השורה, כמוכם וכמוני? זה משאיר אותנו עם הדרך היחידה להשקיע – על־ידי הפעלת חוק מס' 1 בהתאם לשוק של ימינו.

בדיוק כשם שוורן באפט שינה את עקרונות ההשקעה שלו בתגובה לשינויים בשוק, נאלצתי להרחיב את עקרונות חוק מס' 1 כתוצאה משלושה גורמים עיקריים שהשפיעו על השוק בעשרים השנים האחרונות: ( 1) ההשלכות של כסף מוסדי, כגון קרנות נאמנות, קרנות פנסיה, קרנות של בנקים וקרנות ביטוח; ( 2) ההשלכות של תיאוריית השוק היעיל (שאסביר אותה בהמשך); וכן ( 3) ההשלכות של האינטרנט והמחשבים האישיים על יכולתו של האדם מן השורה להשיג מידע בזול ולהשתמש בו לטובתו.

חוק מס' 1 הוא תוצאה של אסטרטגיית השקעות מסוימת שנוסתה והוכיחה את עצמה, הפוגשת את השליטה המוסדית בשוק בתקופה שבה כלי ההשקעה זמינים לכל מי שיש לו מחשב. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה שהאיש הקטן – שאין לו שמונה שעות ביום כדי לערוך מחקרי שוק מקיפים – יכול ליישם את חוק מס' 1, והכלים הנמצאים כבר במחשב שלכם מאפשרים לכם להיות משקיעים מצליחים לפי חוק מס' 1 ב- 15 דקות בלבד בשבוע. עומד לרשותכם מספר עצום של יתרונות מובְנים – מתוך מה שאתם יודעים ומתוך מידע שיש לכם גישה אליו, מבחינת המהירות שבה אתם יכולים להיכנס לשוק ולצאת ממנו. מכלול היתרונות האלה מאפשר לכם להגיע לתוצאות טובות יותר מאלה הקוראים לעצמם מומחים. אם אתם קונים טובים שיודעים כיצד למצוא דברים נהדרים במחירים מושכים, לא תהיה לכם שום בעיה ללמוד את חוק מס' 1, המבוסס על אותה התפישה.

כפי שספר זה יוכיח, ההתלכדות של טכנולוגיה, כסף ואסטרטגיה מחוללת מהפכה בעולם ההשקעות בתקופה שבה משקיעים קטנים כמונו זקוקים לה ביותר.

אני מקווה שהספר הזה יחזיר לכם את האמון בהשקעות. אם אתם מוכנים להאמין לחוק מס' 1, אלמד אתכם כיצד להזיז הרים פיננסיים. כל מה שצריך הוא קצת אמונה, קצת תרגול וקצת מאמץ. אם איבדתם תקווה לגבי השוק, אני אכשיר אתכם מחדש, ואם אתם משקיעים חדשים אני אכשיר אתכם – גם אם אין לכם שום ניסיון פיננסי ואתם רק רוצים להתחיל עם משהו שאין בו שום סיכון ומובטח שהוא יעניק לכם ביטחון פיננסי.

בין שאתם משקיעים משופשפים ובין שאתם טירונים, אתם עתידים להשתחרר מתיאוריות ישנות ומוטעות ממגדלי השן. עזבו את קרנות הנאמנות שלכם ואת המנהלים שמאחוריהן. אם תעשו זאת, תוכלו להימלט מהבינוניות, תלמדו לסמוך על עצמכם ותוכלו לפתוח את הדלת לעושר אמיתי.

אם חוק מס' 1 נהדר כל־כך, למה הוא לא היה זמין לאנשים לפני כן? מפני שעכשיו, בפעם הראשונה, הכלים שבמחשב שלכם מעמידים את חוק מס' 1 לרשות כל אחד ונדרשות לכך רק דקות ספורות בשבוע.

אתם רוצים לדעת מה באמת מרגש אותי? תארו לעצמכם עולם שבו תלמידי תיכון לומדים את חוק מס' 1, ובני ה- 15 מתחילים לצבור כסף ב- 20 אחוזים בשנה. צעירים שיוכלו לגייס 1,000 דולר בשנה יקנו חברות מצוינות, ובגיל 65 , כשיפרשו מעבודתם, יהיו להם יותר מ 45- מיליון דולר. המשמעות היא שהם יוכלו לעבוד בכל מה שהם רוצים בלי לדאוג ליום שבו יפרשו מהעבודה. הם יכולים להיות יזמים, מורים, חיילים, אסטרונאוטים, מדענים, כבאים, אמנים או מיסיונרים. זה בכלל לא חשוב, מפני שהם יודעים שיהיה להם הון כבר בשנות החמישים שלהם. ואני מתרגש עוד יותר כשאני חושב על בני הדור שלי, דור ה"בייבי בום", שיוכלו לפרוש בניחותא, מפני שלמדו להשקיע בתשואות גבוהות בעסקים שהם גאים להיות בעליהם, בלי לחשוש שהם עלולים להפסיד את מה שעמלו קשה כל־כך כדי להשיג. חוק מס' 1 מיועד לכל אחד, בלי קשר לגיל, עושר, מנת משכל או מעמד חברתי. כשמשתמשים בו נכון, הוא יבטיח לכם שלעולם לא תיאלצו עוד לדאוג בנוגע לכסף. אני יודע שאתם מוכנים, אז בואו נתחיל.

כדי להיות משקיעים אמיתיים לפי חוק מס' 1, עליכם ללמוד כיצד לבצע כמה חישובים בסיסיים. תחילה זה עלול להיראות לכם מפחיד, אבל זה לא צריך להיות מפחיד יותר מלימוד משהו חדש בבית־הספר ולחכות עד שתתרגלו למה שאתם רואים ועושים. גם אני שונא מתמטיקה, ואני שונא כל מה שמסובך. מה שאני רוצה לעשות הוא להעמיד פנים שחזרתם לכיתה ד' ואתם צריכים ללמוד את לוח הכפל. ברגע שתתרגלו לעבודה עם מספרים ולעריכת חישובים שגרתיים, זה יהיה קל כמו הידיעה כמה זה שתיים כפול שתיים. כשתגיעו לסוף הספר, תרכשו כבר כמה מיומנויות של הכרת דפוסים שיהפכו את ההשקעות לפי חוק מס' 1 לטבע שני שלכם.

כדי להקל את תהליך הלמידה ולפשט עבורכם את החישובים ככל האפשר, פתחתי אתר אינטרנט המתואם לספר הזה. לכל אורך הספר תמצאו הפניות רבות לאתר , וייתכן שתרצו להתוודע אליו לפני שתתחילו. שם תוכלו למצוא מחשבונים שונים וקישורים אמינים לאתרים פיננסיים. אבל רובם המכריע של הדברים שאתם צריכים כדי ללמוד את חוק מס' 1 ולהיות בקיאים בו ממתינים לכם כאן; אני משתמש באתר האינטרנט יותר כלוח של כיתה המאפשר לי להידבר איתכם – אם אתם רוצים. הוא גם מעניק לכם הזדמנות לבחון את שיטות חוק מס' 1 שלכם בעזרת הכלים שלי.

כשאני מבטיח למישהו או למישהי שהם יכולים לעשות את זה, אני מספר בדרך כלל את הסיפור על אישה שפגשתי לפני שנים אחדות בסדנה; אקרא לה ג'ולי. ג'ולי היתה אמא שנשארה בבית במשך עשרים שנה, ולפני כן לימדה אמנות בבית־ספר תיכון. היא שנאה מתמטיקה, ובעבר מעולם לא עבדה עם מספרים. היא אפילו לא היתה אחראית על החשבונות שהגיעו אליהם הביתה. אבל יום אחד ראתה מודעה על סמינר שבו הייתי בין הדוברים, והיא גילתה עניין. לאחר מכן נרשמה לסדנה, ובתוך חודשים ספורים היתה בדרכה להיות רב-אמן בהשקעות לפי חוק מס' 1, לאחר שלמדה חיש קל כיצד לתמרן את המספרים. בעלה, שקודם לכן ניהל את כל ההשקעות שלהם ואת כספי משק הבית, נאלץ להיכנע. ברגע שג'ולי נטלה את הפיקוד על תיק ההשקעות שלהם, הם ראו כיצד הוא צומח מ- 45 אלף דולר ליותר מ- 72 אלף דולר – תשואה של 60 אחוזים – בתוך חודשים ספורים. באותה התקופה צמח חשבון הפרישה של בעלה, שהיו בו 50 אלף דולר, ב- 462 דולר. אם ג'ולי הצליחה לעשות את החישובים המתמטיים, גם אתם יכולים. בשביל הטיפוסים העצמאיים שמעדיפים לא להשתמש במחשבונים חוסכי הזמן המוצעים באתר האינטרנט הנזכר, צרו בכל זאת את המסלול הישיר ביותר לאתר וקחו את הכלים שעושים בעצם את אותם הדברים בתוכנת "אקסל". עם זאת, עליכם להאמין שככל שתרגישו נוח יותר בחשיבה לפי חוק מס' 1, כך זה יהיה יותר תהליך "שבראש שלכם". בסופו של דבר, האינטרנט ישמש בעיקר לאיסוף נתונים פיננסיים, גישה לכלי שוק מקוונים והשגת המידע העדכני ביותר. ייתכן שתבחרו גם לבקר באתר שלי למטרה אחת ויחידה: גישה למידע חדש שאני מפרסם, וכן כדי להתחבר למשאבים מקוונים נוספים.

אם תזדקקו אי־פעם למשוב, שלחו לי דואר אלקטרוני מהאתר שלי. אני אפרסם תשובות לכל השאלות הפופולריות.

בספר אשתמש בדוגמאות רבות הכוללות מספרים, כגון מחירי מניות, אחוזי צמיחה, רווח למניה וכדומה. המספרים משמשים להסברת התפישות וכדי ללמד אתכם להשקיע לפי חוק מס' 1. מאחר שמספרים אלה לקוחים מאמצע שנת- 2005 או קודם לכן – הם אינם משקפים כנראה את המספרים נכון לעכשיו. אל תניחו לעובדה זו להשפיע על חוויית הלימוד שלכם. התייחסו אליהם כאל דוגמאות בלבד.

לאורך הדרך אנסה להגדיר מונחים ככל שאוכל, אבל אם אתם נתקלים במונח שאינו מובן לכם ושאתם רוצים להבין אותו, הציצו ברשימת המונחים שבסוף הספר.

התועלת הפחות ידועה בהשקעות לפי חוק מס' 1 היא היכולת לפרוש בנוחות עם הרבה יותר כסף. נניח שביום שאתם פורשים מהעבודה חסכתם, למשל, 300 אלף דולר (לא כולל שווי הבית שלכם, וכדומה), ואחר כך אתם שומעים לעצתם של רוב המקצוענים ומשקיעים את רוב ה- 300 אלף האלה באיגרות־חוב, שייתנו לכם הכנסה שנתית של כ- 15 אלף דולר בממוצע. זה בערך 1,300 דולר לחודש (וקצת יותר אם הם יחַשבו פחת על הקרן). ממש לא מספיק כדי לקיים אורח חיים של המעמד הבינוני. זו הסיבה שהמתכננים הפיננסיים מציעים לכם שתצברו פי עשרה מההכנסה השוטפת שלכם, שבשביל אנשים רבים פירושה שאתם צריכים להחזיק בצד מיליון דולר. מיליון דולר הוא סכום מפחיד למדי בשביל רוב האנשים, ואם הוא יושקע בצורה בטוחה באיגרות-חוב, הוא יכניס לכם כ- 50 אלף דולר לשנה.

אבל משקיע לפי חוק מס' 1 יכול ליצור זרם של 50 אלף דולר לשנה מתוך "חבילה" של 300 אלף דולר בלבד! תועלת זו לבדה מצדיקה את הגישה של חוק מס' 1. והסיבה לכך שהמספרים פועלים בצורה זו היא שמשקיעים לפי חוק מס' 1 גורפים תשואות של 15 אחוזים בשנה. רק "בייבי בומרס" מעטים נמצאים כיום במצב פיננסי שבו הם יכולים לחזות שיהיו להם מיליון דולר ב- 15 השנים הבאות. ואלה המסוגלים לראות מיליון דולר בעתידם… ובכן, עם מיליון דולר, משקיע לפי חוק מס' 1 יגרוף הכנסה של כ- 12 אלף דולר לחודש במקום 4,000 . עם הכנסה של 12 אלף דולר לחודש, מיליונר יכול לפרוש כמו… נו, טוב, מיליונר.

ספרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

הירשמו חינם למועדון הספרים של מטר ותקבלו עדכונים על ספרים חדשים, מבצעים ועוד.

בלחיצה על הרשמה אני מסכים לקבל מידע שיווקי, מבצעים והטבות באמצעות דוא"ל ו/או הודעות SMS ומסכים לתנאי השימוש

Powered by Blacknet.co.il