האם אתם מזדהים עם לפחות אחת מחציית הגבולות הבאות:
כולנו יודעים שכדאי שיהיו לנו "גבולות בריאים" כדי להשיג איזון בין החיים לעבודה, להתמודד עם אנשים רעילים וליהנות ממערכות יחסים מתגמלות עם שותפים לחיים, חברים ובני משפחה. אבל מה באמת פירושם של "גבולות בריאים"? מתי נדע אם מישהו חוצה את הגבול הריגשי או הפיזי שלנו, את גבולות יחסי העבודה או הגבול המיני, החומרי והאינטלקטואלי? איך ומתי נזהה אנשים ששואבים את מיטב זמנינו ואת האנרגיה שלנו וכיצד נוכל לומר להם בביטחון "לא" מבלי לפגוע בהם?
כשנדרה גלובר טוואב, מטפלת מוסמכת, מומחית מבוקשת למערכות יחסים ואחת התרפיסטיות המשפיעות ביותר באינסטגרם, פרסמה את הציבו גבולות, הוא הפך לרב מכר מיד עם צאתו לאור. הוא מציג דרכים פשוטות ורבות עוצמה לכונן גבולות בריאים בכל תחומי החיים. הטכניקות, המעוגנות במחקר
העדכני ביותר ובפרקטיקות הטובות ביותר בתחום הטיפול הקוגניטיבי ההתנהגותי (CBT), עוזרות לנו לזהות ולבטא את צרכינו באופן ברור, בלי להתנצל וחושפות את הבעיות הניצבות בשורשן של תופעות רבות: תלות, מאבקי כוח, חרדה, דיכאון ושחיקה. קריאה בהציבו גבולות הוא צעד ראשון וחשוב בדרך להשיב את לכם את חייכם.
"ספר הביכורים של טוואב הוא מדריך מקיף להבנת גבולות בינאישיים וכינונם... היא מזהה שישה סוגי גבולות – פיזיים, מיניים, אינטלקטואליים, רגשיים, חומריים וקשורי זמן – ונותנת טיפים המבהירים כיצד להציב גבולות אישיים ולשמור עליהם."
– Publishers Weekly
"הספר פורט את המה, הלמה והאיך של גבולות בצורה בהירה וחומלת ומותיר את הקוראים מלאי ביטחון עצמי, מועצמים ונכונים להתמודד עם השיחות הקשות המצפות להם."
– מליסה ארבן, מייסדת ומנכ"לית Whole 30
"זה ספר התנ"ך של הגבולות."
– אלכסנדרה אל, מחברת After the Rain
אנדרה מורואה, (1967-1885), הוא שם העט של הסופר היהודי־צרפתי אמיל הרצוג, אשר נולד בחבל נורמנדי שבצרפת למשפחת יצרני בדים שנמלטה מחבל אלזס לאחר שנכבש בידי הגרמנים במלחמת פרוסיה־ צרפת (1870). מורואה, שהיה תלמיד מצטיין, סיים לימודי תואר ראשון בספרות והמשיך בלימודי פילוסופיה. הוא לחם במלחמת העולם הראשונה וב־ 1919 , בהשפעת חוויותיו מהמלחמה, כתב את ספרו הראשון, שתיקתו של הקולונל בְּרַאמְבְּל. הוא היה עיתונאי, כתב ספרי היסטוריה (דברי ימי צרפת ודברי ימי אנגליה, שראו אור בעברית ב־ 1962 בתרגומה של לאה וייץ־כהן), וכן ביוגרפיות רבות, מסות, רומנים וכמה ספרי ילדים. בשנת 1938 התקבל כחבר באקדמיה הצרפתית.
במלחמת העולם השנייה נמלט לארצות־הברית והרצה באוניברסיטת הארוורד. ב־ 1943 שירת בצבא בעלות־הברית בצפון אפריקה בדרגת סרן, וב־ 1945 , עם סיום המלחמה, חזר לצרפת והמשיך לכתוב ביוגרפיות על הוגים, סופרים ואישים פוליטיים — תחום הכתיבה שבו הצטיין וזכה למוניטין. מורואה אהב מאוד את התרבות האנגלית וכתב כמה ביוגרפיות על אישים אנגלים נודעים: בנימין ד'יזראלי (1927), לורד ביירון ( 1930 ), המלך אדוארד ( 1933 ) ועוד. כן הקדיש כמה ביוגרפיות לסופרים הצרפתים מרסל פרוסט
(1949), ז'ורד' סאנד (1953) וויקטור הוגו (1954) .
בלחיצה על הרשמה אני מסכים לקבל מידע שיווקי, מבצעים והטבות באמצעות דוא"ל ו/או הודעות SMS ומסכים לתנאי השימוש