בספר השני בסדרת "ילדי המנורה" אנו ממשיכים להתלוות לתאומים בני השתים-עשרה, ג'ון ופיליפה גאנט, הילדים הג'ינים. הפעם, בזמן שהשניים נשלחים למשימה מסמרת שיער הכוללת הצלה של ספר בעל עוצמה אדירה שנפל לידיים לא נכונות, נחטפת פיליפה ונעלמת כאילו בלעה אותה האדמה. ג'ון נשלח לחלץ אותה ולעזרתו נרתמים גם המשרת קטוע היד רוגנרוטן, שלא מפסיק לקטר לרגע, כהרגלו.
רקשאסאס, הג'ין במנורה, שממשיך לבלבל את שומעיו בפתגמים משונים שמובנים רק לו; ודריוס, נער מצרי בן 12, שמעריץ את אלוף מרוצי המכוניות מיכאל שומכר ועל אף גילו הצעיר, משמש כנהג הצמוד של החבורה המוזרה.
בדרכם לחלץ את פיליפה מהמקום שבו היא כלואה, עוברות על חברי משלחת ההצלה הרפתקאות מסמרות שיער, כולל היתקלות לא נעימה עם שני שדים מדבריים רבי-עוצמה ומרושעים עד מאוד, ארוחות לא שגרתית בלשון המעטה, והתמודדות מול ניסיונות עיקשים לעצור את התקדמותם.
האם יצליחו ג'ון והחברים להתגבר על כל הקשיים
ולהחזיר את פיליפה לניו-יורק בריאה ושלמה?
ספר שני בסדרת "ילדי המנורה".
הספר הראשון: "הרפתקת אחנאתון", היה לרב-מכר.
פיליפ ב' קֵר כתב את הסיפור הראשון שלו, "המטוס שנעלם" בגיל עשר. "שידורי הטלוויזיה היו בשחור לבן ובכלל לא היו תוכניות לילדים," הוא מספר על ילדותו. "לא היו מחשבים ולא סוני פלייסטיישן. אז הבידור שלנו היה תוצרת בית.
התאהבתי בספרים בקלות, פשוט מפני שלא היה משהו אחר לעשות. אני מרחם על הילדים שלי, שכל-כך הרבה דברים אחרים נאבקים על תשומת הלב שלהם."
ספרי סדרת ילדי המנורה הם ספריו הראשונים של פיליפ ב' קֵר שנכתבו לילדים. קודם לכן הוא כתב בעיקר ספרי מתח רבים למבוגרים. הוא גר בלונדון עם אשתו ושלושת ילדיהם.
בלחיצה על הרשמה אני מסכים לקבל מידע שיווקי, מבצעים והטבות באמצעות דוא"ל ו/או הודעות SMS ומסכים לתנאי השימוש